CANNOBIO, Villa Amaltheon

€1.200.000

Schitterende villa van begin vorige eeuw (1900) in het hart van het historische centrum van  Cannobio, verborgen in 2000 m² groen, volledig vlak terrein.
De villa heeft een voetgangerstoegang en een oprit die rechtstreeks toegankelijk is vanaf de rijksweg  (waar overigens geen enkel geluid van hoorbaar is).
Vanuit de entree bereikt men de eetzone met keuken, van waaruit de ondergrondse kelders bereikt worden, en de woonkamer met houten vloeren en een grote haard.
Op dit niveau is een dienstbadkamer aanwezig en een zeer recent gebouwde vleugel bestaande uit een autonome ingang, twee kamers en een badkamer.
Ieder vertrek verschaft toegang tot de tuin, heeft houten vloeren en het plafond toont de houten dwarsbalken van het dak.
Via de grote stenen trap wordt de slaapzone bereikt, op de eerste verdieping, bestaande uit drie kamers en een badkamer met bad en balkon.
De vloeren zijn van hout terwijl de overlopen, de entree en de keuken/eetkamer de klassieke zeshoekige marmeren tegeltjes hebben, die typerend  voor die tijd zijn.
Op de tweede verdieping, het zoldergedeelte,  bevinden zich drie slaapkamers, waarvan één met raamdeur, en een badkamer/wasserette
Op deze verdieping heeft men een schitterend uitzicht op het meer.
Het hang- en sluitwerk, zowel binnen als buiten,  is nieuw en van PVC.  De ramen en de raamdeuren hebben dik dubbel glas en gaan naar twee kanten open.
Het oorspronkelijke deel van de villa moet geherstructureerd worden (badkamers en systemen) maar zeer vele onderdelen kunnen hergebruikt worden, zoals de vloeren, de binnendeuren en de binnenluiken, de stenen trappen met de oorspronkelijke reling, enz. ….. terwijl het dak, de gevel en het hang- en sluitwerk binnen en buiten in 2010 (gelijktijdig met de nieuwe vleugel) volledig geherstructureerd zijn.