CANNOBIO, Villa Piana

€1.900.000

prachtig pand in het centrum van Cannobio.
Dit antieke herenhuis in het hart van het historische centrum van Cannobio, grenzend aan de voormalige kerk van St. Maria Magdalena, was het klooster van de Kapucijnen broeders die hun diensten verleenden aan het ziekenhuis (tweede helft van de 500).
Een woning die geschiedenis en charme uitademt en die grenst aan een prachtige Italiaanse tuin

Op de begane grond bevindt zich een entree, een mooie woonkamer met uitzicht op de veranda en de tuin, een kamer met plavuizen vloer en een enorme open haard en een zomerkeuken.
Een  oude stenen trap leidt naar de twee appartementen op de eerste en tweede verdieping.
Het appartement op de eerste verdieping is volledig gerenoveerd en bestaat uit een keuken, met toegang tot het terras en het balkon met uitzicht op het Lago Maggiore, een woonkamer met open haard, een tweede zitkamer, gang, drie slaapkamers en twee badkamers.  Deze verdieping is onlangs gemoderniseerd.

Het appartement op de tweede verdieping werd slechts gedeeltelijk gerenoveerd en bestaat uit een grote woonkamer met open haard, waar nog steeds een imposante houten kast die diende als een ommuurde garderobe van gewaden aanwezig is, drie slaapkamers, een badkamer en een grote keuken. Vanaf deze verdieping is het uitzicht op het meer nog indrukwekkender.
Villa Piana heeft ook een grote zolder, die de grootte van de appartementen hieronder heeft. Deze zolder kan bewoonbaar gemaakt worden en is voorzien van dakkapellen. Op deze verdieping bevindt zich een klein terras, waarschijnlijk een oude uitkijkpost van waar u kunt genieten van een spectaculair uitzicht over Cannobio, het meer en de omliggende bergen.

De villa beschikt over een wijnkelder met een gewelfd plafond en Italiaanse tuinen gekenmerkt door een decoratieve originele buxus haag, de stenen tafel en een oude citroenserre.

Een heel bijzonder en charmante villa, met uitzicht op de Piazza San Ambrogio, op korte loopafstand van de boulevard, het strand en het centrum van Cannobio.
Mogelijkheid tot de aanschaf van garages in de nabije omgeving.