Pakket A

bloem-pakket-a
anthea
 • Recht op toegang afgeschermde website
 • Administratie van vaste en/of terugkerende kosten van uw second home
 • Recht op assistentie van Mitalia

 

Wat betekent ‘klant van Mitalia’ worden.
Behalve dat we uw administratie bijhouden, u op vervaldata wijzen, u toegang heeft tot het beschermde deel van de website en u uw administratie ieder moment kan controleren, heeft u de mogelijkheid contact met ons op te nemen (24 uur per dag, 7 dagen in de week) voor iedere vraag, voor ieder probleem.
Het beschermde deel van de website is alleen toegankelijk voor onze klanten. Hier vinden alleen onze klanten (leden) exclusieve informatie over vrije tijds bestedingen en kan iedere klant door middel van zijn eigen/exclusieve inlogcode zijn administratie volgen.
U kunt klant van Mitalia worden door een pakket bij ons te kopen.
Mist u bijvoorbeeld de vuilnisbak voor papier en u bent geen klant, dan helpen wij u hier niet bij. Bent u klant, dan zorgen wij ervoor dat deze vuilnisbak zo snel mogelijk bij u in het bezit komt.
Heeft u problemen met de buren, wilt u op de wachtlijst komen voor een bootplaats in de haven en u bent klant, kunt u ons ‘inhuren’ en helpen wij u waar wij kunnen. Bent u geen klant, dan zullen wij u niet helpen.
Wilt u dat wij een gezellig weekend organiseren voor u en uw gasten, dat we vervoer regelen van het vliegveld naar uw huis, een wijnproefavond organiseren… dit kan allemaal, mits u klant van Mitalia wordt!
Het ligt eraan welk pakket u aanschaft of deze contacten extra moeten worden betaald of niet, maar belangrijk is dat u de mogelijkheid heeft.
Mitalia werkt op een exclusieve basis voor een beperkte groep mensen die lid zijn van Mitalia.
De administratieve pakketten zijn pakket Anthea, Betula en Camelia.

Pakket Anthea:

 • Klant Mitalia
  Dit geeft u het recht contact met ons op te kunnen nemen voor uw vragen/problemen (zoals boven beschreven)
 • Toegang tot de afgeschermde website
  U ontvangt van ons een user ID en een password.
  Op de afgeschermde website vindt u informatie over vrijetijdsbesteding zoals golfcourts, skigebieden, bootshuur, taxi’s, evenementen, kookcursussen, privat shopper ecc. Heeft u kinderen en komt u hier graag in de winter, vindt u op onze website info over zwembaden die ’s winters geopend zijn, winkelcentra, ski-cursussen ecc.
  Belangrijker is dat u hier uw administratie kunt volgen.
  Iedere vraag die u ons stelt ziet u terug in uw persoonlijke database en kunt u de status van de vraag volgen. Mocht er een offerte of rekening bij betrokken zijn, kunt u deze ook terugvinden, zowel als een totaal aan kosten die u bij ons (of bij degene waar wij bij betrokken zijn) heeft gemaakt.
 • Omzetten van rekeningen: elektriciteit, gas, water, stadsafval, telefoon en internet Mitalia gaat waar nodig, de meterstanden opnemen, neemt contact op met de ‘oude’ eigenaren, vraagt hen de ‘oude rekeningen’ en zorgt ervoor dat de rekeningen op uw naam worden gezet, met als postadres Mitalia. Mitalia begeleidt u naar de bank, waar gevraagd wordt om automatische afschrijving. Rekeningen omzetten in Italie gaat vaak niet zonder problemen. Het kan zijn dat het maanden duurt voordat dit goed voor elkaar is, dat de rekeningen nog steeds naar de oude eigenaar worden gestuurd of dat er contracten moeten worden getekend. Wij houden dit allemaal in de gaten voor u.
 • Administratie van rekeningen van water-, electriciteit-, gas-, telefoon-, internet- en stadsafval
  De rekeningen worden bij ons bezorgt, wij controleren of de vorige betaald is en of het bedrag niet te hoog is en voeren ze in in uw database, zodat u ze ten alle tijde kunt controleren.
  Want mocht het zo zijn dat een rekening niet betaald wordt, om welke reden dan ook, kan het zijn dat uw elektriciteit of gas wordt afgesloten. Daar is men erg snel mee in Italie. Om deze dan weer aangesloten te krijgen, bestaan er weer ingewikkelde procedures en is ondertussen uw vriesvak ontdooid, uw alarmsysteem van slag en komt u in een koud huis.Mitalia zal èèn keer per jaar de tellers van water, elektriciteit en gas aflezen ter controle.
 • Beheer van vervaldata
  Mitalia houdt voor u de vervaldata bij van:

  • De huur van een boei
  • Verzekering
  • Internet abonnement
  • Vuilnis
  • Jaarlijkse verplichte revisie van de boiler
  • Gemeentebelasting op onroerende goederen
   In onze database noteren wij de vervaldata. Wij vragen op tijd de rekeningen van bovenstaande, en sturen u deze toe, samen met de informatie over hoe deze te betalen, zoals bijvoorbeeld iban en swift.
   Heeft u bijvoorbeeld een boei; de gemeente stuurt u soms wel en soms geen rekening voor de huur. Hier moet u vaak zelf achteraan. Doet u dit niet, en u betaald niet, kan de boei u afgenomen worden.
   Ook wat betreft de verzekering. Het kan zijn dat u 3 dagen van te voren verneemt dat deze afloopt. U krijgt een mail met het te betalen bedrag, vaak zonder iban, swift nummer. Wij vragen deze rekening op, controleren de juistheid van het bedrag, vragen om de bankgegevens en sturen u deze toe.
 • Berekening en herinnering van onroerendgoedbelasting
  Wij vragen u om de documentatie van uw huis en geven deze aan een accountant die uw onroerendgoedbelasting voor u uitrekent. Wij zorgen ervoor dat dit op tijd gebeurd, wij sturen u het te betalen bedrag en ook weer de betalingsmogelijkheden.
 • bevoegdheid Mitalia te vragen om assistentie van organisatorische en coordinerende aard i.v.m. diensten voor het functionele beheer van het onroerend goed
  Met andere woorden, u heeft het recht Mitalia om assistentie te vragen bij het zoeken en sluiten van een verzekering, het zoeken en het openen van een rekening bij de bank of bijvoorbeeld bij het zoeken en het sluiten van een contract bij een internetprovider. Het gaat hier om het functionele beheer van uw onroerend goed. Dus bijvoorbeeld niet om een tuinman of een schoonmaakster.
  Mitalia verwijst u naar een verzekering, een bank, een internetprovider of iemand die uw alarmsysteem kan verzorgen en dit is inbegrepen in de pakkettenprijs. Wilt u hier assistentie bij, een offerte vertaald krijgen, of persoonlijke begeleiding/vertalen bij de gesprekken met deze, hulp bij het afsluiten van een contract, dan betaald u Mitalia volgens het uurtarief.
  Het kan zijn dat u zelf een woordje Italiaans spreekt, of de gegevens van een verzekeringspolis goed in het Engels kan begrijpen (mocht deze er zijn), of dat een provider zelf een andere taal dan Italiaans spreekt, dan kan het zijn dat u onze diensten verder niet nodig heeft. Bij deze service brengen wij u in contact met de gewenste providers.
  Zodra de providers bekent en de contracten zijn afgesloten, kunnen wij als u wilt de rekeningen hiervoor bij ons laten bezorgen, de juistheid controleren en deze invoeren in uw persoonlijke database. Ook herinneren wij u aan de vervaldata, zie bovenstaande punten.