Pakket B

bloem-pakket-b
betula
  • Recht op toegang afgeschermde website
  • Administratie van vaste en/of terugkerende kosten van uw second home
  • Coördinatie leveranciers (tuinman, schoonmaker, etc)
  • Recht op assistentie van Mitalia

Wat betekent ‘klant van Mitalia’ worden.
Behalve dat we uw administratie bijhouden, u op vervaldata wijzen, u toegang heeft tot het beschermde deel van de website en u uw administratie ieder moment kan controleren, heeft u de mogelijkheid contact met ons op te nemen (24 uur per dag, 7 dagen in de week) voor iedere vraag, voor ieder probleem.
Het beschermde deel van de website is alleen toegankelijk voor onze klanten. Hier vinden alleen onze klanten (leden) exclusieve informatie over vrije tijds bestedingen en kan iedere klant door middel van zijn eigen/exclusieve inlogcode zijn administratie volgen.
U kunt klant van Mitalia worden door een pakket bij ons te kopen.
Mist u bijvoorbeeld de vuilnisbak voor papier en u bent geen klant, dan helpen wij u hier niet bij. Bent u klant, dan zorgen wij ervoor dat deze vuilnisbak zo snel mogelijk bij u in het bezit komt.
Heeft u problemen met de buren, wilt u op de wachtlijst komen voor een bootplaats in de haven en u bent klant, kunt u ons ‘inhuren’ en helpen wij u waar wij kunnen. Bent u geen klant, dan zullen wij u niet helpen.
Wilt u dat wij een gezellig weekend organiseren voor u en uw gasten, dat we vervoer regelen van het vliegveld naar uw huis, een wijnproefavond organiseren… dit kan allemaal, mits u klant van Mitalia wordt!
Het ligt eraan welk pakket u aanschaft of deze contacten extra moeten worden betaald of niet, maar belangrijk is dat u de mogelijkheid heeft.
Mitalia werkt op een exclusieve basis voor een beperkte groep mensen die lid zijn van Mitalia.

De administratieve pakketten zijn pakket Anthea, Betula en Camelia.

Pakket Betula:

inbegrepen alle diensten van pakket Anthea, als extra:

coordinatie leveranciers, zoals tuinman, schoonmaker, beheerder, electricien ecc.
Dit houdt in dat wij de contactpersoon zijn tussen u en uw bestaande leveranciers. Bijvoorbeeld u heeft een tuinman nodig. Niet inbegrepen in dit pakket, dus op uurbasis zoeken wij een tuinman voor u, waarbij nodig vertalen wij bij het gesprek met deze, houden in de gaten dat u een offerte ontvangt en dat deze vertaald wordt. Dit geldt ook voor de schoonmaker, electricien, schilder enz. Inbegrepen in dit pakket zijn de contacten met deze leveranciers. U geeft ons bijvoorbeeld door dat u op een bepaalde datum arriveert en vraagt ons de schoonmaker door te geven om het huis goed schoon te maken, om die en die slaapkamer voor te bereiden en u geeft een boodschappenlijstje door zodat deze inkopen voor u kan doen (mocht deze daartoe bereid zijn). De kosten voor de schoonmaker zelf zijn voor uw kosten, net zoals de kosten voor de andere leveranciers. Ook kunt u ons vragen de electricien te bellen en te vragen of deze de airconditioning wil controleren. U kunt ons vragen de tuinman eraan te herinneren verse plantjes te planten. In principe gaat het hier om de reguliere contacten/onderhoudsdiensten met derden. Bij het pakket inbegrepen, waar gewenst, loopt de administratie van deze diensten via Mitalia.

Ook hier kunt u de status van al uw vragen bijhouden op uw persoonlijke database.