Wat klanten vinden van Mitalia

 • Sinds 2004 zochten wij als gezin een tweede huis aan het water aan het Lago Maggiore. Dat bleek moeilijker dan gedacht. In Italië zijn er geen goed functionerende websites zoals in Nederland met sites als Funda en Jaap. Elke makelaar heeft een eigen bestand en deelt die niet zomaar met collega’s. Daarnaast is het systeem van makelaars anders. Ze rekenen zowel courtage aan de koper alsmede aan de verkoper. En deze percentages kunnen hoog zijn naar Nederlandse maatstaven gemeten. Kortom genoeg valkuilen. Via Via kwamen we in contact met Monique van der Leeden. Zij heeft ons door alle valkuilen heen geloodst. Wat er uiteindelijk in resulteerde dat wij in 2007 een huis aankochten aan het water. Het oorspronkelijke huis dateerde uit de 18e eeuw en was niet goed onderhouden. We stonden voor een grote verbouwing. Monique heeft ons geassisteerd bij de keuze van de architect en de diverse andere partijen zoals de aannemer. Zij heeft aansluitend de gehele verbouwing begeleid. De verbouwing heeft circa 1 jaar geduurd. Het resultaat mag er zijn ! We genieten sinds 2009 volop van ons familie huis aan het lago maggiore. Ook nadat de verbouwing was afgerond heeft ze ons met raad en daad ter zijde gestaan bij zaken als het aanvragen van boeien voor onze boten of zaken als verzekeringen etc.

  Veel tips hebben we van haar ook mogen ontvangen om ons verblijft aangenamer te maken zoals de juiste doorverwijzing naar de mooiste skigebieden in de buurt of nieuwe speciale restaurants.

  Ik kan namens ons hele gezin zeggen dat de succesvolle aanschaf, de soepel verlopen verbouwing en daarna het heerlijke verblijf in ons huis aan het lago Maggiore zeker ook te danken is aan Monique van der Leeden/ Mitalia srl.

 • Zeer geachte mevrouw Van Der Leeden,

  mijn vrouw en ik willen u bedanken voor de snelle en zeer doeltreffende hulp die u ons geboden heeft bij de aankoop van de nieuwe woning. Wij zijn getroffen…. door uw professionaliteit en bijzonder persoonlijke bejegening.
  Dank u ook voor alle raadgevingen die u ons gegeven heeft.

 • - 10 september 2013

  Wij zijn een echtpaar uit Hamburg dat in 2006 mevrouw van der Leeden heeft leren kennen na de aankoop van een volledig te renoveren onroerend goed in Cannobio.

  Mevrouw van der Leeden, waarmee wij aanvankelijk contact opgenomen hadden om als tolk voor ons op te treden, heeft ons in de loop der jaren begeleid bij de verbouwing en is van een waardevolle medewerkster een goede vriendin geworden.

  Zij is voor ons als tussenpersoon opgetreden om de betrekkingen te onderhouden met de architecten en ambachtslieden die de werkzaamheden in ons huis uitvoerden en heeft ons haar contacten ter beschikking gesteld om alle praktische kwesties op te lossen die verband houden met het beheer van een onroerend goed, vanaf de bouw:
  – Waar vind ik een tuinman?
  – Waar kan ik de bouwkeet en daarna het huis verzekeren?
  – Hoe kom ik aan een internetaansluiting?
  – Waar vind ik mooie meubels en wie kan die voor mij thuis monteren?

  Wij konden op deze wijze onze activiteiten in Duitsland blijven volgen (en dat had ook niet anders gekund): de verbouwing was namelijk al georganiseerd en wij konden mevrouw van der Leeden op ieder gewenst moment op haar mobiele telefoon bereiken.
  Wij danken haar hiervoor ten zeerste en kunnen verzekeren dat iedere klant in haar niet alleen een deskundige en vriendelijke consulent vindt, die een zeer sterke band met de stad Cannobio heeft, maar ook een zeer innemende dame.

 • Dominik en Katja Harnischfeger - Schwalmstadt, 18.09.2013

  Wij hebben een huis gekocht via het makelaarskantoor Remax en mevrouw van der Leeden heeft ons geholpen bij de koop. Zij was van het begin af aan vriendelijk en deskundig en ook altijd bereid om ons aan te horen, zelfs buiten de gewone werktijden. Natuurlijk was haar enorme talenkennis – ze spreekt echt heel veel talen – ons tot grote hulp.
  Ze heeft ons met name geholpen toen de notarisakte afgesloten moest worden en daarna toen we met de architecten moesten overleggen. Zonder haar zou er niets van onze plannen terecht gekomen zijn.
  Het feit dat zij al jarenlang in Cannobio woont en het land kent, evenals het Italiaanse temperament, is zeker een groot voordeel dat haar in staat stelt al die “vervelende” problemen op te lossen die wij, ondanks alles, toch het hoofd hadden moeten bieden: vuilnisheffing, levering van water en elektriciteit, betaling van de belastingen, enz.

  In het kort: haar medewerking kan je alleen maar tot voordeel strekken!

  Vriendelijke groeten

  Katja Harnischfeger